27 november 2012
27 november 2012,
 0

Kellenek-e súlyzók a fogyáshoz?

Én nem akarok túl izmos lenni. Hú, biztos holnap moccanni sem tudok az izomláztól. A súlyzókkal küzdjenek inkább a pasik. A hölgyek egy része nem kedveli túlzottan a terheléses edzést, pedig semmi nincs olyan drámai hatással az emberi testre, mint amikor le kell győznöd a természet legmakacsabb tulajdonságát a gravitációt.

Bizton állíthatom, hogy a súlyzóktól való félelme némelyeknek, teljesen alaptalan. A legtöbb esetben az alcímben szereplő félelmek, pár edzés alatt úgy elillantak, mintha nem is lettek volna.

Köztudott a mai „modern” ember életvitele nem felel meg a szervezete igényeinek.

Magyarul nem mozgunk eleget.

Viszont azt kevesen tudják milyen terhelés ideális a testünknek, amely még mindig a halászó vadászó, gyűjtögető gyakran vándorló a természet erőivel harcoló őseink öröksége.

A súlyzók a férfiaknak valók..

Téves elképzelés, hogy az evolúció során csak a férfiak voltak kitéve fizikai igénybevételnek.

Képzeld csak el, mikor ősanyánk a vándorlás során,10 kilós terheléssel, amit a karon ülő gyermek jelentett, épp egy meredek hegyoldalon baktat felfele, na ez ám a far-comb edzés.

Ma a természetes életforma sok millió éves kihívásaihoz hasonló nyomó, húzó, toló terheléses munkát, amire izmaink hivatottak, civilizált környezetben, csak súlyzókkal vagy ellenállásos gépekkel tudunk utánozni.

Miért kellenek a fogyáshoz súlyzók?

Az ember vízmentes súlyának felét az izomzat teszi ki. Az izmok belsejében, mitokondriumában égnek el a kalóriák. Az izmoknak terhelésre, használatra van szüksége ahhoz, hogy ne épüljenek le (és persze tápanyagra).

Következésképpen minél intenzívebben, mélyebben edzed az izmaidat, annál több kalóriát tudnak elégetni, ami a maximális fogyást és szép formás testet fogja eredményezni.

Nem akarok túl izmos lenni..

Mivel a nők elsődleges evolúciós küldetése az utódok kihordása, szülése, nevelése, gondozása és nem a zsákmányszerzés fizikailag nagyobb igénybevétele, ezért a női szervezet ennek alapján alakult ki. Ebből kifolyólag, bár a nők fenti feladatának az elvégzéséhez is komoly testi erőre van szükség, de mégsem rendelkeznek olyan hormonális háttérrel, ami a férfias kinézetű izmokat eredményezhetné.

Magyarul, a nők bármilyen súlyokkal is edzenek, nem tudnak túl izmosak lenni.

A súlyzós edzés hatékonyságának a titka..

Ha egyéb sport tevékenységet végzel az energiát, edzés közben égeted el, de az edzés végeztével nem változik a kalória felhasználó képességed. Viszont a terheléses edzés olyan hatással van a szervezetedre, anyagcserédre, ami az edzés utáni 24 órán keresztül fokozott zsírégetést eredményez.

Képzeld el, hogy már rég elfelejtetted az aznapi edzést, de még mindig turbó fokozatban égeti a szervezeted a kalóriákat. Jól hangzik ugye?

Röviden…

Ha szép formás testet szeretnél, akkor azt olyan edzéssel érheted el a leggyorsabban, ami felpörgeti szervezeted energiaégető kohóját az izmaidat, hogy  visszaalakuljanak non-stop zsírégető géppé.

További vidám hetet kívánok!

Gyuri

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

  • Facebook

  • Vélemények

    5 évvel ezelőtt látogattam meg először a termeteket. Kezdetben az volt a célom, hogy minél gyorsabban, kevesebb időráfordítással nagy célokat elérjek. Később- pár hét elteltével- Gyuri megmutatta, hogy mi a

    Pete Kristóf (Hegykő)
    Vélemények